Residential Complex

Location: Livorno, Italia
Year: 2001-2005

With: z-ax architetti

The four residential units of Montenero lie in a privileged area for its panoramic position, between the urban jersey at the foot and the sea in the background. The villas, arranged in clusters along the hill, are semi-detached and spread over three floors. The goal of the project was to study a contemporary housing solution sensitive to the potential of the place. The opening towards the horizon thus becomes the origin of the composition and of the choice of large glazed surfaces, like frames on the landscape. Stone and concrete are then alternated according to a plastic language that sees in the overhanging roof and in the internal staircase visible through the fa├žade the elements of best expressive tension.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi